Conversion & extension of the Bensheim-Schwanheim fire brigade

©

©

Conversion & extension of the Bensheim-Schwanheim fire brigade

The task: Extension of the building of the fire brigade Bensheim-Schwanheim by a new vehicle hall with space for two fire engines.

The implementation: We connected the vehicle hall to the existing fire station and connected it by means of two breakthroughs. Within the existing building, a restructuring now makes it possible to accommodate a warehouse, new sanitary areas and changing rooms, as well as a room for a vehicle trailer that is open to the vehicle hall. The basement houses the technical facilities as well as another warehouse and the workshop. As a small special feature, the northern facade of the new building is to be planted with a system of tendrils and thus blend into the idyllic surrounding greenery of the neighbourhood.

Project

Conversion & extension of Schwanheim fire station

Location

Schwanheim

Period

2017 - open

GFA | BRI

approx. 730 m²

Construction costs

approx. 800.000 €

Work Phases

HOAI LPH 1-8: architecture, statics, fire protection

©

©